Monday, February 22, 2010

Lapan belas

Blogger
Cool la sangat kot kalau perkenalkan diri as Blogger walaupun earning Nuffnang takat berpuluh-puluh ringgit.
Yang paling paraks, ngaku blogger bila earning Nuffnang (or Innit ke google adsense) beringgit-ringgit aja.
Cool la sangat kot kalau tulis blog dok ulang keyword Sex, seks, melayu kantoi, awek melayu bertudung kantoi, etc etc etc.
Cool la sangat kot kalau asyik dok ulang menda-menda yang di kopi paste dari forum-forum. masuk blog mana saaaaaaama aja isi dia. L-A-M-E
Cool la sangat kot kalau abes sume citer makan apa buat apa pegi mana pakai apa dalam blog. Owh my Prada! lupa plak orang melayu kan suka amik tahu menda-menda camni.
Citer aja sume. Luar dalam.
Cool la sangat kalau abes sume entry ko nak letak pic ko. aku tau la ko cun/ensem tapi xyah la nak letak pic ko kat seluruh celah blog ko tu. annoying. dah la citer takde kena mengena langsung ngan pic tu. owh! I know. you want to be popular.

Photographer
Not all people who have DSLR is a photographer.
Kalau amik gambar pakai Auto setting, takde guna nye la bro.
Kalau pakai DSLR pastu edit kat PS nak bagi nampak ala Lomo pun, agak lame la bro. Baik ko buang DSLR tu and g beli aja kamera filem. Ke tak reti nak masukkan filem?
`Photography Is My Passion` ek?
Seriously?
ke `mengambik gambar aka camwhore adalah HOBI aku`?
Takat nak camwhore kan,
Dari pakai DSLR y gabak tu, ada baik nya beli compact digital camera biasa aja.
Ringan, senang. takde la nak patah lengan nak adjust kamera tu.

Designer?
designer la sangat kalau takat reti PS. PS ni sapa-sapa boleh pakai la bro. Nak ngaku designer at least reti pakai 3D softwares. Boleh design umah design kete. boleh ke?

Popular.
Best sangat ke jadi popular?
jadi artist? jadi penyanyi?
Apasal sume (almost all) org nak jadi penyanyi. gilo nak masuk AF.
Apasal sume orang nak masuk TV.
Apasal sume org nak jd raja lawak.
Apasal sume org nak jadi pelakon.
Best ke weh jadi popular ni?
Best ke orang nak tau bape helai bulu ketiak ko ada.
ko cukur kaki ko ke x.
ko pegi 7-E pakai tracksuit aja pun org nak bising ada merit ke?

Makeup tebal gilo
Aku pun makeup jugak,tapi
Apasal nak kena makeup tebal-tebal sampai nampak cam pondan weh?
Apasal nak kena shading gilo-gilo weh?
Apasal nak kena pakai fake falsies (bulu mata pelsu) sampai bertingkat2 kalah orang keje kat sarkas?
Apasal nak kena tonyoh foundation sampai tangan leher lain kaler?
Apasal nak kena makeup sampai nampak lain weh??

Aku tak paham any of these. ada org bole tolong bagi aku paham?

12 comments:

fitri oh fitri said...

and ur point is?!!
xfhm!



http://fitridzulkifli.blogspot.com

Ftn Fth said...

wah !
suka post ni !

Mujaheedah said...

???????????

Nik Shazwan said...

Who wrote this?? i'm sure it is not u?!

dartdadada said...

tak paham gak. tapi blog is freedom. tulis la apa nk tulis.for me, as my daily diary.

Cieri said...

@encik fitri- I dont understand why people do all those stuff. thats all.

@cik fatin- saya ingat orang xkan suka post ni... thanks~

@ani- ???????

@nik- No, I wrote this. 100% mine. apasal?

@kak dart- saya pun pakai blog as my diary. kadang2 terpikir bila stumble across blog y citer sume, is it worth for them to write all those stories. suuuume menda nak tulis nak kasi orang tau. not that I am jealous ke ape,cuma terfikir.

Nik Shazwan said...

ooo.. ni ko muhasabah diri ek? dgn aku2 pon terasa kah2

Cieri said...

@nik- hm? xd terpikir psl ko pun mse tulis. pk psl org kt mesia dakedo,tang mna y ko trasa tu...?gomen ne

calvin said...

I suppose these are just general statements, no?
But memang true lah...

Cieri said...

@calvin- yep, general statement as an observant.

Ftn Fth said...

kita semua ni free observants.
boleh lah mengekspresikan diri secara suka hati
:D

Anonymous said...

faham2 snirik la, lain org lain cara dorg ekspeskan diri. mcm ko jgk. tp aku rasa taperlula kot mempersoalkan cara org lain utk ekspresikan diri masing2 mcm mana. cuba ko tanya benda y lebih perlu mcm kenapa politik malaysia tak stabil, kenapa org islam minum arak, kenapa org buang anak. lagi bermakna kot.