Tuesday, December 2, 2008

berfikir-fikir di awal pagi.

私はここから出ると。。
どんな人になるかな。。
どんな女になるかな。。

今の私と違ってるかな?

7 comments:

zatul said...

違ってる<--ni je x paham. aku rase penah tgk kanji tu tp x ingat ape. malas nk tgk kamus... aaggh mcm mane korang hapal kanji yg byk2 tuh?!

zatul said...

thanks for the text! somehow bile aku try reply text ko, x dpt send. ntah nape ntah..

aku cume nk ckp: "patutla aku rase mcm penah tgk je kanji tu tp lupe. dh lame x praktis hapal kanji. aku terkonpius dgn "tachi" kut...thanks for taking time bitau.. aku sgt teruja dpt ko nye text dlm kanji. aku x tau lak aku nye hp blh trime character kanji.."

Cieri said...

@zatul
tachi nye kanji zenzen chigau....
hohoho~patut aku wish ko bday in jap ritu..hahahah

camne ktorg hapal?ngan susah payah.mse kat utm dulu la kena paksa hapal.ari2 ada test kalau xlepas kena repeat test tu sampai lepas.ada homework tulis kanji tu byk2 lagi...huhuhu....

zatul said...

達 and 違 bagi aku yg bukan student jepun sgt la susah nk ingat and slalu konpius.. sbb aku bkn jenis hafal, tp jenis ingat. so cm susah nk bezakan ;__;

wah susah gile. patutla adik aku x nk study kat jepun bile aku pakse die....

Cieri said...

lain la...stroke die pun dah lain.tachi ada shiawase -kalo xsalah aku-


kena tulis kanji ni.bg tangan biasa ngan stroke.


hahaha...blaja pun ada ssh nya..nak maintain xmo bg ilang lagi susah...

fyi,aku amk 1Q thn ni...seyes xconfident lepas...

zatul said...

itula pasal.. aku x praktis tulis. ko kater 4Q x de tulis2. so aku pn x dela praktis tulis. hapal je. bkn hapal pun. tu masalahnye. aku x tau camne nk citer teknik aku "study" kanji. kalo aku hapal maybe aku dpt bezakan...

1Q tu pergh.. good luck2. tp 2Q pn dh enough to masuk uni kan?

Cieri said...

@zatul
memang xd tulis2
tpi nak bg ingat,tulis2 la senang ingat....

2Q mana org trima....ada 1Q baru boleh jadi sokongan sket.