Monday, December 1, 2008

Mimpi

dua malam lepas kan,aku mimpi,aku ada baby.newborn.

dalam mimpi tu,aku baru sahaja lepas beranak.dapat baby perempuan.the sweetest baby I had ever seen.kulit dia putih,so sweet,so cute -baby sendiri,takkan nak kata huduh pula kan?-

dalam mimpi tu,ingat lagi,aku komplen kat ibu,hospital tu tak bagi ak breastfeed baby tu lepas beranak.lepas tu komplen kata orang lain panggil baby tu nama lain dari nama yang aku bagi.aku ingat aku cakap,`baby ina nama dia afina.short,afi.ina letak nama ni sbb ina suka nama kak fynnjamal` ibu cakap mcm xpe nama dia jugak sort.
ingat jugak,cakap kat org lain,the baby baik.tak kacau mama dan ayah dia tidur malam-malam.
baby afina dalam mimpi ak tu,chanto ada ayah.sapa?aku tak sempat tengok.ada kat sebelah.tapi muka dia,aku tak nampak.bukan masanya lagi untuk aku tahu kot siapa dia.tapi,boleh rasa dia nya yasashisa-kelembutan- dan ak dalam mimpi tu,betul-betul sayang kan mamat tu,dan dia pun,sayangkan ak.siapakah dia

-tengah taip ni,rasa rindu kat baby tu.my sweet lil afina.weird.aku sukakan nama lain,kan ani?-
haha.mainan tidur aja kot.maybe sebab baru dengar sepupu aku mengandung.atau,mungkin aku nak dapat something-pernah dengar la orang cakap.betul ke tak tatau la-

serious rindukan baby tu
insyaallah,nanti kita jumpa ya my sweet lil baby -dan ayah nya.ahaks-

17 comments:

cencurut said...

waaa..... sampai mimpi ka....

err... lagi satu.. penin la gua baca.... sebab terlalu banyak shortform ... hehehe... dulu ader amik trengkas ker?

heheheh... jangan mare..

Cieri said...

@cencurut

aku dah edit balik dah.lagipun aku rasa xder la banyak sangat shortform aku pakai.
sorry.dah edit balik dah.tadi aku post pun pakai handphone aja.

xmarah.komen2 cmni aku terima dengan hati terbuka.thanks!

zatul said...

may be ade jodoh soon :D

Cieri said...

@zatul
jodoh ngan sapeee~~~~~?
aku tgu ko kawen dulu boleh x?

SyazwaniAqilah said...

afina?? afi -ina?? cam tau je org tu..hahaha!!
ina amik la nama afina..bleh ani amik nama2 yg dah ter'spare' tu..wahaha..
nak tau gak comeyl mana anak sedra ku itu..:D

Cieri said...

@ani
aniii!!!!!jgn nak buat spekulasi kat sini!!!
ina x terpkir pun mcm ani pikir ok?
maybe ina mimpi sbb buku merah bersimbol hati hok ina pesan dr kak fynnjamal(nama betul die afina ok?) sampai umah.heh.
xd kaitan langsung.
ei budak ni!

zatul said...

kalo ko tunggu aku kawen dulu, berjanggutla ko nanti :P

Cieri said...

@zatul
hahahahahaha~~~

zephyranthes said...

hahaha..idah suker gler y nie..ani,bakal anak sedare kiter nama afina ek..sumer da cho nama anak masim2 ek..nway..asal ler xnampak muka abg ipar 2 na..melepas idah nak kenal..ahak~~
lagi..saper kezen kiter y nga hamil loni??? not in my mind~

Anonymous said...

katagih nak kawen ke? kawin la cpt2.. xyah pening pala blaja.. duk umah jge ank lg senang.. ape name td.. afina.. aa..duk umah mnyusuknkn afina..

Cieri said...

@idah
manade~~~~jgn nak buat spekulasi~!
kak ina ngandung....

@anonymous
macam mana nak ketagih kalau x pernah kawin?
sowi.aku nak pegang master dulu.=P

Anonymous said...

pgg master ke?..aishh~ blh tahan ke?.. kalo si die menggentel2 kt ko kompem ari ni gak ko nak kawen..

Cieri said...

@anonymous
xd `si dia`

Anonymous said...

mlm ni mesti die dtg dlm mimpi.. tgk die puas2.. gentel2 sket.. pas2 bgtaw aku sape si die 2..

Cieri said...

@anonymous
baik mimpikan soklan mid sem.
lagi baik mimpikan parents aku.
lagi lagi baik kalau dapat mimpikan Rasulullah SAW.

Anonymous said...

poyo gler..

Anonymous said...

baik mimpikan soklan mid sem.
lagi baik mimpikan parents aku.
lagi lagi baik kalau dapat mimpikan Rasulullah SAW

atau

nanti kita jumpa ya my sweet lil baby -dan ayah nya.ahaks

?????
mane yg btol ni????