Tuesday, January 6, 2009

judgemental

yesss
I may not wear hijab properly...
yep
I may not wearing tunic or jubah...
yeah
I am not like you all

tapi kenapa nak judge aku?
perlukah wazawaza mesej aku just untuk tanya aku baca ke tak ayat-ayat yang aku passkan kat YM tadi tu.
perlukah buat statement macam aku tahu nothing about agama?
yep.I knew nothing.my 6 years in Maahad is nothing.Right?

(PMS...PMS.....)

guys and girls....
dalam pandangan anda,saya mungkin sosial......
mungkin ada masalah with my dressing....
but I am trying...
for mysake and for godsake.
saya bukan suka stuff my blog with agama things as I dont think I can write well about it...
salah fact bahaya.
and I dont like to simpan the ilmu sendiri..
but heck you didnt ask.

tolong jangan judge saya.
tapi manusia suka men-judge orang kan?

2 comments:

zatul said...

aku paham perasaan ko. aku serious tension dgn org extremists mcm ni. tau niat mereka baik tp ntahla. bkn nk kate kubur lain2 tp cm ko ckp judgemental... sbb tu aku time kt uk, aku mls nk ikut usrah2 ni. trase mcm dipakse pulak ikut. i mean i have my own way. x perlu dipakse2.aku jenis lagik diajak/disuruh, lagik aku x mau buat.

mcm kwn aku tu ade kene sindir (bg derang itu kire sound la) sbb pki baju yg die pki menampakkn bontot die... i mean kalo nk sound pun dgn care baik la kn.. aghh ade byk lagik la. x abes cite kalo nk bincang pasal extremists2 ni. just bcuz kite x pki tudung labuh and jubah mcm die, x semestinye kite jht, x ikut perintahNya..

Cieri said...

@zatul
hoho~tau xpe~
aku bukan jenis y xsuka usrah.tapi cam usrah online,aku try join but then laptop aku cam ada prob so aku xdpt dengar paper.sampai 1 tahap dorang dah xpanggil aku dah.gathering2 tu aku nak join tapi,aku xleh nak travel sengsorang.(more to erm....xrasa safe coz org xtau aku kat ne etc)

yep.aku mmg xpakai jubah so n so...tapi,bukan aku xder background agama.
yep..aku agak lalai ngan hanyut.tapi nak tegur,tegur lah lekloks.......xkenal aku dah nak judge2 aku mcm2.kang aku tampo kang