Friday, November 21, 2008

Random updates

OK.dah lama sangat saya tak update.so,while waiting for my German class to start,I decided to update a lil bit.
-yep.I am taking German here in Japan.learning the language in Japanese.Ich jetzt lerne Deutch.my erm..5th language.whoa!-

eins
went to 四国地域高専総合文化祭.kena buat pameran pasal negara masing and there were foreign students from malaysia,china,laos,vietnam,morocco-maghribi-,mongolia,sri langka,columbia..je kot.this year,almost all malaysian-kosensei- yang kt shikoku berkumpul.ktorg,foreign student pg 2 this museum,otsuka museum of art where there they kept lukisan2 tiruan cam monalisa,van gogh`s sunflower,picasso etc etc.it was one of the biggest museum in here(or,the biggest if I am not mistaken) it usually would take about 5hours just untuk tengok semua art there.ktorg,only ada 1hour so,xtgk byk.smpat smpai monalisa.xsempat tgk van gogh,picasso etc etc.n,it took 1hour just to reach the museum.gila mabuk dalam bas.maa.sempat buat introduction dlm bas.huhu.
well,kat anan xd buat apa2 sgt.jz this year,smpat pg chakai n tgk breakdance.kochi kosen nye team sgt best!I heart the leader.so cute!
the hotel pn best.
jz xpuas hati,sbb xdpt nk borak2 ngan other foreigner sgt.I did try to,tpi xthn ngan mata2 yang dok menjeling2.watever.

zwei

dah sejuk.
sgt sejuk cmpare 2 last year.even my lecturer pn cakap,sejuk mcm awal january da.n rasa cm xd down y betul2 panas-haha.alasan nk g shopping r ni-

drei

all my love packed parcels and letter sampai kepada penerimanya.hope you all like it.

vier

I am now,sitting in my Deutsch class,understand nothing about the lesson.rasa nak muntah,nak tumbang aja.pening.rasa terawang2.

funf

ada senior dok sibuk nk kenen2kan kawan dia kt ak.bukan kawan dia xbest ke ape,ak yang xminat.nk bgtau senior tu,tpi xsampai ati.n ak takut,bukan kawan dia yang tersangkut,tapi dia.ak serious malas nak pikir bout menda ni da.summore,ada org tu,altho dia xcakap pape,ak nk tgu dia.selagi dia xcakap pape..
maybe betul y mak ak cakap yang ak ada charm ak sendiri..
summore,what will be,will be.

sechs

tgah lost interest n xd mood tk amk gambar.altho langit sket nye lawa skang.huu..

sieben

semalam,main PE.best.men basketball.betul2 main summore,men campur ngn guys.dorg plak x berlembut.penat tapi had a good laugh.huhu.(tambahan,seteam ngan yasumoto.mcm bdak2 ktorg.men kejar2)

acht

xlama lg nk xam.owh.esok,ability test.next week TOEIC.the other week,JLPT 1Q.n minggu lepas 2,midsem.huuuuu.....


aaa~~~mecca memai node,chow dlu.kang chanto update nanti yek?

2 comments:

zatul said...

wei gilak ko blaja lagik satu bahase baru. pergh respek. tp bagus nnti senang dpt keje. aku pn nyesal x gi blaja bhs baru.

ape buat ko nk blaja german? nape x mandarin? lagikpn ko dh ade asas kanji. senang dpt keje kat msia especially kat private sector. aku ade gak jumpe byk job vacancies yg suitable dgn aku nye degree tp kdg2 one of the required language mandarin.. cis..

Cieri said...

dah kena amik...amik je la......

sebab aku malas nak blaja mandarin,aku amik german.
kanji lain2 la.kang bercampur,bertukar2 abes la.
heee....nanti nak kena amk mandarin gak r nampak nya.
dah la chem ni ramai chinese....jom buat venture sendirik r~hahaha