Monday, October 27, 2008

Mengetap gigi....

mengetap gigi...
menyumbat telinga....
mengasingkan diri....
menyerabutkan kepala....

aku tak akan benarkan diri ini tewas lagi....
takkan.
aku mesti kuat.
dan aku akan kuat.

sambung mengetap gigi.
menahan amarah.

dah kecewa.













kenapa ramai orang asyik dok carik pasal ngan aku?
aku ada ganggu ko study ke?
aku ada curik scholar ko ke?
aku ada ngorat pakwe ko ke?
aku ada sakitkan hati ko ke?
xder kan?
tapi nape ko mesti carik menda nak sakitkan hati aku?
nape ko mesti try nak malukan aku kat public?
aku dah try treat ko sebaik yang mungkin
dah try husnul zdon sebaik mungkin ngan ko....
tapi KENAPA ko mesti nak sakitkan hati aku?
KENAPA ko mesti nak malukan aku?
kenapa,
ko mesti buat aku rasa keputusan aku sambung blaja kat sini,
satu kesalahan?
kenapa?
dream aku.
mimpi aku.
cita cita aku.
study kat sini.
xpercaya?
cuba tanya kawan2 sekolah aku.
cuba tanya mak aku.
cuba tanya adik2 aku.
ko tau x,
macam mana aku try?
tak tau kan?
ko tau x,
macam mana nerd nya aku dulu?
tak tau kan?
ko tau x,
macam mana gembiranya aku bila dapat scholar?
tak tau kan?
tapi,
kenapa ko mesti prejudis kat aku?
walhal kawan2 aku sayang cinta banget sama aku.
kenapa ko mesti try nak sakitkan hati aku?
padahal aku hanya jadi diri aku.
aku tak kacau ko.
tolong lah...

aku treat people the way I want to be treated.
aku dah banyak tolak ansur dah.
tolong....

lantak la.aku dah malas nak pikir.malas nak amik tahu.malas nak kisah.
泣いちゃった。。。
INSYA ALLAH.....今回の涙は最後の涙。。。
INSYA ALLAH....

satu lagi...
ko tau x?
kenapa aku cakap macam tu?
別にあなたのこといやとかはない。。。
面倒とかも考えていない。。。
ただ。。。
あなたに迷惑かけたくないだけだよ。。。
だって。。。
あなたのこと好きになってかもしれない。。。
本当に好きになるから。。。
迷惑かけたくないから。。。

カード送ってしまった。。。
開けずに捨ててください。。。





dah lama xketap gigi camni.macam2 buat aku serabut.entry ni bukan aku tujukan kat sorang hamba ALLAH aja.kepada beberapa hamba ALLAH aku tujukan entry ni.
aku manusia.aku ada perasaan.walaupun aku ni keras,tapi ada masa nya,aku lembut.

5 comments:

SangPelangi said...

Percaya atau tidak, perasaan boleh merosakkan. Melayan perasaan cuma merosakkan azam yang ingin dicapai.
Tak perlu kau jaga hati orang yang tak pernah jaga hati kau. Itu lebih baik.
Anggap saja kau tidak pernah kenal dengan mereka. Itu lebih baik.
Hati kau tak cukup keras untuk melawan. Atau mungkin belum cukup matang.

Joyce said...

yo u ok or not babe. call tak cakap pun.

Anyway, just let it be. They are lots of ppl in this world. Ada jg jahat ada yg baik, atau ada yg tak tahu diri sendiri sedang buat jahat ke baik.

So just be yourself and be the bigger person. Forgive and forget. Sometimes these kind of ppl are just not worth your time.

As long as you know who you are, what you want and be true to yourself, that is the most important thing i think la.

Take care and be strong babe. :D

Muahx. Ingat hug pillow pink tu. XD

Anonymous said...

sabo2

Anonymous said...

sabo2

Anonymous said...

sabo2..bdk 2 mmg cam2..tp die syg kt u sbnrnye.. mgkin u ade wat slh..die nak u brubah la kot.. be strong babe~